انواع شیرینی های خانگی

نان برنجی

انواع شیرینی های خانگی

مواد لازم:

  • ۳۵۰ گرم  آرد برنج
  •  ۹۰ گرم  پودر قند
  • ۴ /۱ پیمانه  گلاب
  •  ۱۴۰ گرم   روغن جامد، ۱  عدد
  • تخم مرغ (زرده و سفید جدا)
  • تخم خرفه به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱٫ ابتدا روغن را در کاسه مناسبی ریخته و با چنگال بزنید تا نرم شود. سپس پودر قند را اضافه کرده و با همزن بزنید. بعد از مخلوط شدن روغن و پودر قند، زرده تخم‌مرغ را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.سفیده تخم مرغ را نیز به صورت جداگانه آن قدر بزنید تا سفت شود.

۲٫ سپس همراه با گلاب به مخلوط روغن، پودر قند و زرده اضافه کنید. آرد برنج را هم کم‌کم بریزید و مرتب هم بزنید تا به شکل خمیر درآید.

نکته:با توجه به اینکه این خمیر معمولا نسبت به دیگر خمیرها شل است، بهتر است آن را در کیسه پلاستیکی ریخته و از شب تا صبح یا حتی ۲۴ ساعت کناری بگذارید تا استراحت کند.روی یک سینی بزرگ یا پیشخوان آشپزخانه مقداری آرد بپاشید و خمیر را با وردنه روی آن باز کنید؛ به صورتی که قطر خمیر ۵/۱ سانتی‌متر شود. سپس آن را با قالب های مخصوص، قالب بزنید. راه دیگر، استفاده از دست است؛ به این ترتیب که خمیر را با دست شکل داده و در صورت دلخواه روی آن نقش بیندازید. سپس روی هر کدام مقداری تخم‌خرفه بریزید.

۳٫ خمیرهای شکل داده شده را در سینی فر بچینید و فر را با حرارت ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۵ دقیقه روشن کنید. بعد از این مدت، سینی را خارج کرده و تا زمان سرد شدن کامل نان برنجی ها صبر کنید.


کُماچ سهن کرمان

انواع شیرینی های خانگی

مواد لازم:

  •  ۵۰۰ گرم  آرد جوانه گندم
  •  ۵۰۰ گرم آرد سفید یا آرد گندم سبوس‌دار
  •  ۲ پیمانه روغن مایع یا کره، ۱  پیمانه ماست
  •  ۱  ق چ خمیرمایه خشک
  • ۲ ق س زرد چوبه
  •  ۱ کیلوگرم خرمای نرم (هسته‌های آن‌را خارج کنید)
  •  ۱۵۰ گرم مغز گردوی چرخ‌شده
  •  ۱۵۰ گرم مغز پسته چرخ‌شده
  •  ۱۰۰ گرم ریشه جوز هندی و تخم میخک (روی هم)

طرز تهیه:

۱٫ ابتدا خمیرمایه تر را آماده کنید به این صورت که یک قاشق خمیرمایه خشک را در کمی شیر یا آب گرم حل کرده و به آن، دو قاشق چای‌خوری شکر اضافه کنید و هم بزنید تا خمیرمایه تر آماده شود.

۲٫ از طرفی ریشه جوز و میخک را نیز آسیاب کرده و به‌عنوان ادویه کماچ، آماده بگذارید.خرما‌هارا با چنگال له کنید، سپس آن را با مغز گردو و مغز پسته و ۳ قاشق سوپ‌خوری روغن و کمی ادویه کماچ، مخلوط کرده و با دست، خوب ورز دهید و کناری بگذارید.  آرد جوانه گندم را با آرد گندم، یک لیوان روغن، یک لیوان ماست، زردچوبه، بقیه ادویه کماچ و خمیرمایه مخلوط کرده و ورز دهید، به‌طوری که خمیر به دست نچسبد.

نکته: اگر خمیر سفت بود، کمی آب به آن اضافه کنید و درصورتی که شل بود، کمی آرد روی آن بپاشید.

بعد از اینکه خمیر آماده شد  صبر کنید تا استراحت کند. کف سینی فر را چرب کنید و با کاغذ شیرینی‌پزی بپوشانید. نیمی از خمیر را با وردنه روی سطحی که آرد پاشیده شده باز کنید و روی کاغذ شیرینی‌پزی قرار دهید. سپس سطح آن را با مخلوط خمیری خرما بپوشانید. نیمه دیگر خمیر را هم باز کرده و روی خمیر خرما پهن کنید. این خمیر ۳‌لایه را با چاقو به‌صورت لوزی برش دهید و چندتا قاشق روغن حیوانی روی آن بریزید و حدود نیم‌ساعت با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد داخل فر قرار دهید تا بپزد.


شیرینی  دورنگ

انواع شیرینی های خانگی

مواد لازم:

  • ۱۸۰ گرم آرد
  • ۷ گرم پودر قند دیابتی
  •  ۱۲۵ گرم کره
  •  ۱ عدد تخم‌مرغ (زرده و سفیده جدا شود)
  •  ۱ ق س پودر کاکائو
  •  ۴ /۱   ق چ وانیل

طرز تهیه:

۱٫ ابتدا کره و پودرقند را با همزن بزنید تا حجم آن دو برابر شود. وقتی که سفت و سفیدرنگ شد وانیل و زرده تخم‌مرغ را اضافه کنید و هم بزنید، سپس آرد را کم‌کم افزوده و خوب ورز دهید تا خمیر یکدست شود.

۲٫ خمیر را دو قسمت کرده و پودر کاکائو را به یک قسمت از آن اضافه کرده و ورز دهید تا خمیر کاکائویی شود.  هر قسمت از خمیر را به صورت جداگانه روی  سطح آردپاشی شده با وردنه باز کنید؛ به طوری که قطر خمیر یک سانتی‌متر شود. بهتر است خمیر را به شکل مربع باز کنید. حالا قرار است این خمیر را به صورت نوارهای باریک یک سانتی متری درآورید.

۳٫ برای این منظور با خط‌کش فلزی دو ضلع بالا و پایین خمیر مربع یا مستطیل را با چاقو علامت زده و برش بزنید.  وقتی کل دو رنگ خمیر به رشته‌های یک سانتی تبدیل شد، شروع به چیدن نوارها کنار و روی هم کنید. برای آنکه شیرینی را به شکل مربع با فرم شطرنجی درآورید سه نوار خمیری را به صورت یکی در میان کنار هم قرار دهید؛ یعنی نوار سفید را طرفین یک نوار کاکائویی قرار دهید. فقط برای چسباندن هر نوار به نوار کناری‌اش ابتدا لبه نوار خمیری را به وسیله قلم‌مو به سفیده تخم‌مرغ آغشته کنید.

۴٫ بعد از اینکه سه نوار به هم چسبیدند حالا سه نوار دیگر را آماده کنید و روی سه نوار قبلی قرار دهید؛ فقط این بار برای حفظ فرم شطرنجی باید دو نوار کاکائویی و یک نوار سفید باشد؛ به این ترتیب که نوار سفید روی نوار کاکائویی و نوارهای کاکائویی روی نوارهای سفید قرار گیرند. یادتان باشد نوارها را با سفیده تخم‌مرغ کنار هم بچسبانید؛ این کار را یک یا دوبار دیگر تکرار کنید.

۵٫ درواقع سه یا چهار لایه روی هم قرار می‌گیرند که رنگ هر نوار با نوار زیرینش متفاوت خواهد بود. بعد از سه یا چهار بار نوارگذاری روی هم، شما یک مکعب مستطیلی دارید به قطر سه تا چهار سانتی متر.

۶٫ حالا با چاقوی تیز این مکعب مستطیل را به عرض ۵/۱سانتی متر ببرید. حالا شیرینی‌های مربع شکل شما با طرح شطرنجی آماده است. فقط کافی است شیرینی‌ها را با فاصله پنج سانتی متری از هم روی سینی فر بچینید. نیازی به چرب کردن سینی نیست. حالا شیرینی‌ها را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه حرارت دهید. بعد از این مدت صبر کنید تا شیرینی سرد شود و سپس آن را از فر درآورید.


شیرینی  نخودچی

انواع شیرینی های خانگی

مواد لازم :

  •  ۵۰۰ گرم آرد نخودچی
  •  ۲۵۰ گرم پودرقند
  • ۲۵۰ گرم روغن جامد
  • ۱ ق‌م سرپر پودر هل
  •  ۲ /۱ ق‌چ زعفران آب شده
  • به مقدار لازم پودر پسته

طرز تهیه:

۱٫ روغن را که در دمای اتاق نرم شده همراه با پودر قند در کاسه‌ای بریزید و خوب با دست ورز دهید تا مخلوطی صاف و یکدست حاصل شود. سپس آرد نخودچی را کم‌کم اضافه کنید و به ورز دادن ادامه دهید.  هل و زعفران آب شده را به مخلوط اضافه کنید و خمیر را با کف دست خوب ورز دهید.  روی خمیر را پوشانده و حدود دو ساعت در گوشه‌ای بگذارید تا استراحت کند.

۲٫ پس از این مدت خمیر را دوباره با دست ورز دهید. سپس کم‌کم خمیر را برداشته و در دستانتان به شکل گلوله‌های ریز درآورید. سطح روی آن را با لبه قاشق یا مهر مخصوص شیرینی‌پزی نقش‌دار کرده و روی آن پودر پسته   بپاشید.

۳٫ شیرینی‌ها را روی سینی بچینید و در دستگاه مایکروویو که پیش از این با سیستم کانوکشن (convection) و با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌اید، با همان دما روی سه‌پایه کوتاه فلزی به مدت هشت تا ۱۰ دقیقه بدون درپوش حرارت دهید. فقط کافی است کف شیرینی‌ها کمی طلایی رنگ شوند.

انواع شیرینی های خانگی

دیدگاه‌های شما

دیدگاه خود را ثبت کنید :